Mijn droomdoel is het ” Het ideale Rijpaard.”

Yes, eindelijk is het weer zover. Ik heb weer zo een zin om te bloggen. Een half jaar geleden schreef ik nog wekelijks een blog voor spieren in conditie. En ineens was de lockdown er. Ik besloot om te stoppen met mijn grote passie, namelijk sportmassage bij paarden. En het besluit kwam er omdat ik eigenlijk toch wel een leuke job dichtbij huis heb. En het soms beter is om je passie als hobby te houden ipv. van je passie je werk te maken. Omdat het dan wel eens heel veel stress met zich mee kan brengen. En als ik nu ergens ver van weg wil blijven dan is het wel stress. Hmmm klinkt als een paardeneigenschap 😊

Omdat ik mijn kindje spieren in conditie los liet, stopte het dagelijks schrijven van inspiratiestukjes en mijn wekelijks blogs ook abrupt. En ergens wilde ik wel weer de draad oppikken en ergens ook weer niet. Ik wist niet meer waar ik mijn inspiratie moest halen. En ik dacht het komt vanzelf wel weer eens een keer.

En vandaag was het zover. Het kriebelt weer. En ik heb zo een zin om jullie mee te nemen in mijn dingen die ik leer en onderneem met Paddy. Onze toeristische weg zeg ik altijd.

Zonet viel het grote groene inspiratieboek van dressage pro in mijn brievenbus. Waar ik in geuren en kleuren mijn leermomenten wil gaan bijhouden.
Ik kon dus niet wachten om het boek open te slaan en te kijken welke slimme vragen mij gesteld gaan worden om mijn eigen pad te mogen bewandelen. De eerste vraag zat er al meteen op.

“ Wat is je droomdoel?” Heel even moest ik er toch wel goed over nadenken.

Juist omdat ik in de fase zit, Paddy is nog maar net zadelmak en ik moet nog zoveel leren en wedstrijd ambities die heb ik al helemaal niet.
Maar welke ambitie heb ik wel al meer dan 20 j inmiddels?

En eureka diep vanbinnen kwam het eerst volgende in me op. En men zegt vaak, niet over nadenken het eerste wat in je opkomt dat is het en ik wist het meteen, daar gaat mijn hart sneller van slaan.

Mijn droomdoel is het “ Het ideale Rijpaard.”

Hoe ziet mijn ideale Rijpaard eruit? En vooral hoe voelt het om samen met mijn ideale Rijpaard tijd door te brengen? Hoe voelt het om mijn ideale Rijpaard te berijden?

En ik schrijf heel bewust “mijn” ideale Rijpaard. Want voor iedereen is het ideale Rijpaard anders. Je kunt het niet kant en klaar kopen. Dat is al 1 tipje van de sluier dat ik kan prijsgeven. Wat ik je ook kan vertellen is dat wanneer je doel bereikt is en je paard is je ideale Rijpaard geworden dan is hij onbetaalbaar geworden. Letterlijk en figuurlijk.
Alle liefde, tijd, geduld en emotie dat je er hebt in gestoken dat kan niemand anders voor je doen. Maar dat is waar de magie begint.

Dat is waar connectie met je paard de mogelijkheid maakt om een gewoon paard de kans te geven om een ideaal Rijpaard te zijn. O.Thielens

En laat dat nu mijn droomdoel zijn. ❤

En voor nu ga ik even dromen over mijn ideale Rijpaard dat het pad van de toeristische route volgt.
En mijn vraag voor jou. Hoe ziet jou ideale Rijpaard er voor jou uit?
Je mag het mij altijd laten weten via mail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s