Alle begin is moeilijk.

Ruiters zoals jij en ik beginnen vaak niet met het meest ideale paard. Sterker nog in de meeste gevallen is ons paard nu net dat ene speciale gevalletje waar iedereen aan voorbij loopt.

En onder het mom dit is mijn project paard hij heeft wel een gebruiksaanwijzing maar daar gaan we aan werken. Besluit je om het paard een kans te geven.

De beste stuurlui aan wal die hebben natuurlijk wel hun bedenkingen hierbij, zoals te klein te groot, beweegt niet spectaculair genoeg of het ras is niet fancy genoeg. Maar jij hebt het paard écht gezien en je bent er dan ook rotsvast van overtuigd dat jouw paardje over de kwaliteiten beschikt om het ideale Rijpaard te kunnen zijn. Laat de rest maar denken.  Als jij net zoals ik in mekaar zit dan herken je dit vast wel.

Het is niet omdat we niet over het meest ideale rijpaard beschikken dat we niet kunnen starten bij het begin om er een ideaal rijpaard van te maken. Nee. Liever vandaag nog dan morgen.

Maar denk niet alleen aan de training van je paard. Het zit in alle details. Een ideaal rijpaard voelt zich goed in zijn vel, ervaart geen stress, heeft geen bewegingsbeperkingen in zijn lichaam en probeert te begrijpen wat jij van hem vraagt.

Heb ik dan zelf ook een aandeel om een ideale partner voor mijn paard te zijn?

En een ideaal rijpaard droomt uiteraard van een ideale ruiter die hem begrijpt en waardeert in elke situatie. Je wil dat een samenwerking van 2 kanten komt. En jij bent iemand die het belangrijk vind dat je paard evenveel plezier beleefd aan het samenwerken in een training.

Want…

Een paard dat plezier haalt uit zijn trainingen zal je vertrouwen en is een betrouwbaar paard.

Je zal dus moeten gaan werken aan Respect, Vertrouwen, Communicatie en verbinding. En niet alleen de volgende training je gaat het zelfs vaak opnieuw moeten herhalen ook in nieuwe situaties.

En zo moest ik een kleine maand geleden ook weer even beginnen bij het begin. Net op het punt dat het eruit zag dat Paddy op dat moment zijn beste versie was van het ideale Rijpaard. Zijn we verhuist naar een plekje dichter bij huis. Als ideaal paard stapte hij zonder aarzelen de trailer op en ging hij meteen lekker eten in zijn nieuwe stalletje. Nog geen idee van de komende dagen die zouden volgen.

Het was goed dat ik wist dat hij zadelmak was en hoe goed hij opgevoed is. Want hij werd 10 cm groter toen we de eerste keer over het erf gingen. Het vond het alles tegelijk. Spannend maar nieuwsgierig, raar en interessant. Het enige wat mij toen te doen stond was samen gaan verkennen en doen alsof alles de normaalste zaak van de wereld was. Ik heb hem vanaf dag 1 verteld het is ok mannetje, kijk maar eens goed rond. Neem het allemaal maar in je op. En het enige waar hij op moest letten was op mijn ruimte. En dat deed hij vrij goed.

Al snel volgde er in de volgende dagen vertrouwen in zijn nieuwe plek. En zag ik mijn ideale rijpaard weer beetje bij beetje bovenwater komen. En merkte ik dat het vertrouwen er wederzijds moet zijn. Omdat ik de eerste dagen over het erf ging lopen met de intentie alles is de normaalste zaak van de wereld heeft Paddy de verbinding tussen ons kunnen vast houden. Toen ik terug plaats nam in het zadel was het mijn beurt om het vertrouwen in Paddy terug te geven en vast te houden.

Ik vond het stiekem super spannend weer net als de eerste keer opstappen. Maar ik kon net als Paddy het rijden ervaren als, dit is de normaalste zaak van de wereld omdat Paddy mij hetzelfde gevoel terug gaf onder het zadel.” Het is Ok zoals het is ik ga niet gek doen met je op mijn rug.”

Als wij samen de spanning maar los kunnen laten en wij goed in ons vel zitten zullen we gauw terug op onze momenteel beste versie zitten van het ideale Rijpaard.

Tot voor zover deze update over wat Paddy en mij de laatste maand heeft bezig gehouden. En ik hoop dat jullie het leuk en inspirerend vonden om mijn blog weer te lezen.

Volgende keer ben ik er weer met tips over het ideale Rijpaard ❤

Scrol zeker ook eens door mijn oude blogs want ook zij dragen bij aan het ideale Rijpaard.

Liefs Oona &  #Paddyfromculmore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s