Weer de beste versie van ons zelf.

Het ideale Rijpaard heeft zijn focus bij de ruiter.

Ik zal het zo stellen in ideale situaties toch. Een paard dat zijn focus heeft bij de ruiter en in de volksmond zeggen we vaak houd hem bij de les. Die is in staat om te reageren op de hulpen die wij hem geven zowel van op de grond als vanuit het zadel.

Paarden die bezig zijn met alles wat zich buiten de rijbaan afspeelt die missen de helft van onze signalen. Maar dat geld voor ons beide. Als wij onze focus niet 100 % bij ons paard hebben dan missen we ook de helft. En zijn we weer te laat met een hulp. Waarop ons paard waarschijnlijk met een ander antwoord reageert. En niet bewust zijnde hebben we ons paard niet kunnen helpen met het zoeken naar balans en brengen we hem nog meer uit balans.

Ik mocht het de afgelopen 4 weken zelf meemaken. En ik was er me niet eens 100 % bewust van. Na de verhuizing ging ik door met alles is de normaalste zaak van de wereld. Wat voor mijn gevoel vrij goed resultaat gaf. Paddy had er vertrouwen in dat er geen beren op onze nieuwe locatie verblijven en vond het wel best als we weer gingen rijden. Al was onze beste versie van onze rijkunsten ver uit het zicht. En daar was ik mij ook bewust van. Ik wist alleen nog niet precies welke ahaa kwartjes er moesten vallen om weer lekker rond te rijden zoals voorheen.

1 van de dingen die bijv erin geslopen waren omdat Paddy zijn aandacht niet bij mij had was de stal kat! Tijdens mijn 2 of 3 de ritje zat de stal kat op de bakrand, Paddy had dit gezien en ging uiteraard op de rem. Mijn drijvende hulp om door te blijven stappen werden compleet genegeerd. Om het nog wat erger te maken sprong de stal kat op de hoefslag en ging een kuiltje graven om je weet wel wat te doen. 😊 De komende 2 weken no way dat Paddy op dat stukje over de hoefslag zou lopen. Niet in stap en zeker niet in draf. Ik mocht doen wat ik wou maar ik kreeg elke keer opnieuw op dat stukje geen connectie met hem en elke keer moet er een onzichtbare kat gezeten hebben zullen we maar denken.

Inmiddels is het opgelost en heeft Paddy de verleidelijke charmes van een stalgenootje kunnen waarderen langs de bakrand en lopen we weer van het ene moment op het andere moment weer netjes over de hoefslag.

Maar we waren er nog niet. Het inrijproces was zo goed gegaan in september/oktober dat ik moeite had met weer opnieuw te zoeken naar de kwartjes waarmee we steeds beter werden en meer balans vonden. Gisteren kwam ik tot de conclusie dat ik evenveel focus miste dan mijn paard. Ik miste zelf een hoop signalen en gaf dan ook de verkeerde hulpen op het verkeerde moment. Volkomen menselijk. Leren onder stress werkt gewoon niet maar dat is voor een andere blog.

Maar ik ben een echte denker als het om leervermogen gaat en als ik de dingen beter kan begrijpen word het een logischer verhaal en bied de oplossing zich al snel aan. Dus nadat ik mijn instructrice een bericht had gestuurd om even te sparren over de balans waar ik mee aan het worstelen was. Kreeg ik fijne feedback terug en stapte ik de volgende keer met 200 % focus op mijn paard en ging ik goed voelen en op de juiste momenten de juiste hulpen inzetten. Met resultaat.

Yes samen hadden we weer de beste versie van ons zelf hervonden. Hoe cool is dat. 😊

En de beste versie omvat momenteel een fijn tempo waarin we rond rijden. Waarbij ik de energie van de achterbenen door de wervelkolom in een voorwaarts neerwaartse tendens duidelijk kan voelen. En ik een gelijke druk op beide teugels heb.  

Check schoudercontrole 😊 Check focus.

En kunnen we voorlopig weer verder waar we gebleven waren.

Vond je het een fijne blog dan vind ik het super fijn mocht je mijn blog een like geven. En dan ben ik er volkende keer weer met een nieuwe update over mijn ideale Rijpaard.  ❤  

Liefs Oona & Paddy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s