Over Oona

Besmet met het paardenvirus en de passie om te blijven leren hoe je ervoor zorgt dat een paard soepel, ontspannen en ruim blijft bewegen.

De meeste ruiters beginnen niet met een ideaal rijpaard, maar dat betekend niet dat je nog moet wachten met werken aan je Ideale Rijpaard!

De eerste jaren je eigen paard goed leren rijden is moeilijk, je bent op zoek naar antwoorden je gaat heel vaak twijfelen doe ik het wel goed en een frustratie loert om de hoek en overkomt je vaker dan je denkt.

De enige oplossing die je op dat moment voor handen hebt, is nog beter je best doen en hopen dat het zal beteren. En je vast houden aan de ups en zo min mogelijk aan de downs.

Mijn droom is altijd geweest om te leren paardrijden met gevoel en tot op vandaag is dit nog steeds mijn grootste wens al besef ik nu dat gevoel inmiddels heeft plaats gemaakt voor connectie. En nee ik ben er nog steeds niet. Maar ik weet wel zeker dat ik steeds dichter in de buurt kom. Inmiddels kan ik je ook wel vertellen dat het geen kwestie is van een 3 jarige opleiding die je leert beheersen en waarvoor je geslaagd raakt en dan vervolgens je plan kan gaan trekken.
Nee, stapje voor stapje heb je te leren al je zintuigen te ontwikkelen om je gevoel te leren ontplooien. En volgens mij kan dit wel eens een life time journey worden.

Maar inmiddels heb ik de weg die ik moet uitzoeken leren waarderen. En merk ik dat het loslaten van zo goed mogelijk alles perfect te leren narijden je veel meer brengt en geeft dan de perfectie.

Maar ook dit kun je niet forceren hoe graag je ook zou willen.
We hebben nu eenmaal geen usb plug in om alles up te loaden in ons hoofd en dan in de ideale wereld paarden te trainen met gevoel.
En je hebt er niets aan om de eerste jaren pure theorie je eigen te maken als je de noodzaak er nog niet is, want je kunt de diepgang toch nog niet begrijpen. Eerst zul je alles moeten leren zowel slechte dingen als goede dingen. Zelfs leren met te weinig gevoel.

Het moet allemaal gaan rijpen net zoals een goede wijn. En dan komt de magie vanzelf op je pad.
De belangrijkste ingrediënten om te leren trainen met connectie zijn ontspanning, mindset, intentie en verbinding maken met je paard. Het 1 kan niet zonder het ander en zit in elke stukje weer verweven met elkaar.

Als ik met een positieve gedachte naast mijn paard sta en erin geloof dat Paddy in staat is om het juiste antwoord te geven op de hulp die ik hem net heb gegeven als is het maar een fractie van het goede antwoord dat hij mij geeft, dan kunnen wij bereiken wat we maar willen.

Want een paard dat zich comfortabel, gelukkig en ontspannen voelt heeft het vermogen te kunnen blijven denken in situaties en nieuwe dingen te leren, ook al spreken jullie beide een andere taal.

Alle ervaringen die Paddy vandaag krijgt in onze training neemt hij mee in de training van morgen.
Hij weet immers niet wat mijn doel is of waar ik naar toe wil werken. Hij is enkel een Master in het voelen met welke intentie en mindset ik het aan hem vraag.

Mijn ervaringen

Grondwerk volgens de Freestyle methode
(2010- 20..)
Als basis werk ik heel graag met het freestyle systeem. Het is een duidelijke gestructureerde methode die helpt om je communicatie met je paard op d egrond te verbeteren en de hulpen later om te zetten onder het zadel.

Gediplomeerd Paarden sportmasseur Spieren in conditie
(2017- 2020)
3 j lang heb ik Spieren in conditie succesvol gerund. Vele paarden en eigenaren geholpen met de beweging en de beperkingen bij hun paarden. Echter ik heb een passie voor paarden maar de keuze voor het fulltime ondernemerschap was mij te spannend en gaf mij te weinig zekerheid na het covid 19 verhaal. En daarom gekozen om mijn werk verder te zetten binnen cloetta waar ik mij heel erg thuis voel.

Ik rij in het nu …
( sinds 2012 …)
Ik hoor niet bij de wedstrijdruiters ik hoor ook niet  bij de Academische ruiters, maar ik ben wel gedreven ik heb een missie ik bewandel een pad “mijn pad” , en ik heb al ooit zoveel ahaa momenten gehad. Gelukkig allemaal opgeschreven. En van onschatbare waarde. En ik heb van alle lessen die ik ooit heb gekregen heel veel opgestoken. Goede en slechte dingen. Maar de grootste les was toch verlies jezelf niet in 1 stroming en vul je rugzak met alles wat voor jou werkt. En hoe je dat dan ook noemt A.R of traditioneel of klassiek of duits of frans of misschien wel western. Zet stappen, beleef, ervaar, evolueer, en doe wat werkt.

En wat betreft tussen 2 werelden ik rij voortaan in het NU ♥ …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s